2 miljoen groeigeld voor Hollandse vaders die babyzalf maken

2 miljoen groeigeld voor Hollandse vaders die babyzalf maken

09.08.2019 0 By admin

Verzorgingsmerk Naïf krijgt een investering van 2 miljoen euro. Drie investeerders stoppen geld in het bedrijf dat zich specialiseert in babycrèmes. Met de investering moet het bedrijf harder groeien.

De investering wordt onder meer gedaan door Doen participaties, dat al 25 jaar investeert in innovatieve, duurzame en sociale startups. Volgens Doen is er gekozen voor Naïf omdat het bedrijf huidverzorgingsproducten maakt waar geen onnodige chemische stoffen, plastic microdeeltjes of schadelijke ingrediënten in zitten.

Sjoerd Trompetter, een van de oprichters van Naïf, is erg blij met de investering. Met het geld hoopt hij meer mensen te bereiken. Hij wil naar eigen zeggen laten zien dat duurzaamheid normaal is en dat heerlijke verzorgingsproducten prima duurzaam kunnen zijn.

‘Over vijf jaar, tien keer zo groot’

In een recent interview met RTL Z gaven de oprichters van Naïf al aan dat ze over vijf jaar tien keer zo groot willen zijn dan nu. Toen zeiden Trompetter en zijn collega Jochem Hes al dat de eerste stap daarvoor gezet zou worden met een investering, en niet door een overname door een gigant als Unilever. 

De twee oprichters woonden in hetzelfde studentenhuis. Ze werkten voor grote bedrijven als Exxon Mobile, Google en Unilever, maar namen in 2013 ontslag om een eigen onderneming te starten. 

Gat in de markt

Trompetter was toen net voor de eerste keer vader geworden, Hes had net een tweede kind gekregen. De twee kersverse vaders zagen een gat in de markt op het gebied van babyverzorging. De grote namen hadden zich nauwelijks ontwikkeld op het gebied van duurzaamheid, terwijl de klant die behoefte wel had, zagen zij. 

Na een jaar ontwikkelen was Naïf een feit. Het merk verkoopt shampoos, zonnebrand en haarlotions voor baby’s op basis van natuurlijke ingrediënten. Daarnaast werkt het bedrijf aan verschillende duurzame verzorgingsproducten voor volwassenen. Voor moeders is een aparte lijn uitgebracht.